Algemene informatie over SIERBOMEN ( Algemene informatie over SIERBOMEN)

  •  Algemene informatie over SIERBOMEN ( Algemene informatie over SIERBOMEN)

Algemene informatie over SIERBOMEN ( Algemene informatie over SIERBOMEN)

Sierbomen

  • 0,00€

  • Excl. BTW:0,00€
   
jan feb mar apr may jun jul aug sep oct nov dec

Traaggroeiende sierboompjes, op een kort stammetje (van 40 tot 150 cm) vindt u in een apart hoofdstuk, zie hiervoor onder 'Miniboompjes'

BOOMVORMEN: - LAAGSTAMMEN zijn kleine bomen met een zeer kort (kaal) stammetje van 40 tot 60 cm lengte, en met al dan niet een centrale middenstam. Dezelfde planten worden ook dikwijls als halfstam en/of als hoogstam aangeboden; zij groeien doorgaans veel sterker en worden (veel) groter dan de onder 'Miniboompjes' aangeboden planten.

- HALFSTAMMEN zijn bomen met een kale stam van 140 tot 150 cm, waarop een vertakte kroon staat.

- HOOGSTAMMEN zijn bomen met een kale stam van 180 tot 200 cm lang, waarop een vertakt kroon staat.

- VEREN of spillen:dit zijn jonge boompjes met een centraal stammetje, welke reeds een zekere hoogte bereikt hebben en nog tot onder toe bezet zijn met zijtakjes. Door het al dan niet wegsnoeien van deze zijtakken en het eventueel inkorten van de centrale stam op een bepaalde hoogte, kan men van deze planten nog een van de hierboven genoemde boomvormen kweken.

- TREURBOMEN: dit zijn meestal half- of hoogstammige bomen met een kroon met afhangende takken. Bij treurbomen welke afgeënt zijn op een bepaalde hoogte op een wilde onderstam, blijft de stamlengte en daardoor in de meeste gevallen ook de totale hoogte van de treurboom steeds dezelfde. Dus een geënt treurboompje met een stamlengte bij aankoop van vb: 120 cm, blijft steeds deze stamlengte behouden. De stam zelf wordt wel langzaam dikker, de vertakkingen van de kroon zwaarder.

PLANTTIJDSTIP:- BOMEN IN POT mogen het jaarrond uitgeplant worden, ook bij lichte vorst. Achteraan in ons tuincentrum vindt u een afdeling met VEERVORMIGE SIERBOMEN, een met HALFSTAMMIGE SIERBOMEN en een met HOOGSTAMMIGE SIERBOMEN, dus allen in pot, alfabetisch gerangschikt en van informatiebordjes voorzien. Ook DAKVORMEN en LEIBOMEN in pot vindt u daar. - BOMEN MET BLOTE WORTEL zijn goedkoper dan dezelfde bomen in pot, zij kunnen echter maar verplant worden als ze volledig in rust zijn, dus als ze ZONDER BLAD staan, voor de meeste bomen is dit vanaf 10 tot 15 november, de ganse winter door (bij vorstvrij weder) tot begin april. Bomen met blote wortel staan ook nooit ingekuild in het tuincentrum, ze komen rechtstreeks uit de kwekerij en moeten altijd MINIMUM 3 WERKDAGEN OP VOORHAND besteld worden.

STEUNPALEN NODIG ? Het is aan te bevelen uw jonge bomen na het planten enkele jaren te steunen, zodat ze mooi rechtop groeien, en vooral niet omwaaien bij stormwind. Gebruik voor uw hoogstammige bomen palen van 8 cm dik en 250 cmlang, en plaats ze ongeveer 70 cm diep in de grond. Bevestig de boom zowel bovenaan als halfweg aan de paal met een sterke soepele boombinder. Voor halfstammen gebruikt men best palen van 8 cm dik en 200 cmlang, en plaatst deze 60 cm diep in de grond. Een boombinder bovenaan de paal volstaat. Laagstammen (= spillen, struiken) hoeven in de meeste gevallen niet gesteund te worden. Palen en bindmaterialen zijn eveneens bij ons verkrijgbaar.


Voor grotere bestellingen, bekijk hier welke kortingspercentages van toepassing zijn.
Terug naar het overzicht

Tags: algemene, informatie, over, sierbomen

online sexcam