Algemene informatie over VASTE PLANTEN ( Algemene informatie over VASTE PLANTEN)

  •  Algemene informatie over VASTE PLANTEN ( Algemene informatie over VASTE PLANTEN)

Algemene informatie over VASTE PLANTEN ( Algemene informatie over VASTE PLANTEN)

Gewone vaste planten

  • 0,00€

  • Excl. BTW:0,00€
   
jan feb mar apr may jun jul aug sep oct nov dec

Onder VASTE PLANTEN of DOORLEVENDE PLANTEN worden die planten verstaan die geen echte houtige stengels vormen, maar alleen maar zachte kruidachtige stengels bezitten (op enkele uitzonderingen na, welke half-houtige stengels vormen zoals Fuchsia's en Lavatera's). Bij de meeste soorten (niet allen) sterven deze bovengrondse kruidachtige stengels in de herfst of bij de eerste vorst dan ook af, om dan in de lente met jonge scheuten van uit de grond terug uit te lopen. Bij deze soorten worden dan ook best in de winter alle afgestorven bovengrondse delen weggesnoeid. Al onze vaste planten zijn in pot gekweekt en kunnen dan ook het ganse jaar door geplant worden. De grootste keuze vindt men echter vanaf half september tot eind november, en van begin maart tot begin mei, dus telkens in het volle plantseizoen.

VERKOOP: vaste planten worden uitsluitend:

- ofwel op bestelling verkocht, waarbij u op voorhand uw keuze maakt aan de hand van deze catalogus (een papieren versie is eveneens bij ons verkrijgbaar, en alleen soorten welke wij in onze catalogus en op onze website vermelden zijn verkrijgbaar) en ons uw bestelling minimum 3 werkdagen voor het afhalen bezorgt; indien het kleinere hoeveelheden per soort betreft. Bij grotere hoeveelheden van één en dezelfde soort (vb: vanaf 25 stuks) welke wij meestal niet zelf in voorraad hebben, plaatst u uw bestelling best 10 werkdagen voor afhaling. Gebruik bij uw bestellingen steeds de volledige LATIJNSE PLANTENNAAM (dus geen Nederlandse benamingen)

-ofwel in zelfbediening: Om dit mogelijk te maken staan al onze vaste planten op verkooptafels in onze daarvoor speciaal ingerichte 'VASTE PLANTENSERRE', in alfabetische volgorde. Bijna alle planten zijn voorzien van een kleurenfoto en symbolen betreffende de grootte, bloeitijdstip, standplaats, en het gebruik van de betreffende plant. In onze 'Vaste plantenserre' staan alleen de gewone vaste planten. De varens, kuikenkruiden, bamboe's en siergrassen staan even verder in de grote plastiekserre.

GROENBLIJVEND ? Alhoewel bij de meeste vaste planten de bovengrondse delen in de winter afsterven, zijn er toch meerdere soorten welke min of meer groenblijvend zijn - vooral de lage, bodembedekkende soorten. Dit 'groenblijven' is dan nog sterk afhankelijk van de standplaats en van de weersomstandigheden in de winter.


Voor grotere bestellingen, bekijk hier welke kortingspercentages van toepassing zijn.
Terug naar het overzicht

Tags: algemene, informatie, over, vaste, planten

online sexcam