Vivimus voor zuurminnende planten : `heide, azalea, rhododendro ( Vivimus voor zuurminnende planten : `heide, azalea, rhododendron,...`-DCM)

Vivimus voor zuurminnende planten : `heide, azalea, rhododendro ( Vivimus voor zuurminnende planten : `heide, azalea, rhododendron,...`-DCM)

Materialen

   
jan feb mar apr may jun jul aug sep oct nov dec

DCM Vivimus voor zuurminnende planten is een speciaal samengesteld en bemest potgrond- en turfmengsel om de ideale standplaats te scheppen voor planten welke een zure, humusrijke en vochthoudende grond vragen, zoals Azalea, Rhododendron, Pieris, Skimmia, Erica en Calluna. Dus voor alle planten welke een zure grond (= lage pH) verkiezen. Bevat dus - in tegenstelling tot alle andere potgronden, welke een neutrale pH hebben - geen kalk. Wanneer men kleinere zuurminnende planten, zoals Erica en Calluna (=heide) in groepjes wenst aan te planten, is het best voor het planten de te beplanten grond te bedekken met een laagje van 3 tot 5 cm Vivimus, en dit door middel van spitten goed met de bovenlaag tot op ongeveer 20 cm diepte te vermengen. Bij het planten van grotere planten op een grotere afstand is het best per plant een ruim plantgat te maken en de uitgegraven grond goed te vermengen met een flinke hoeveelheid Vivimus, doch nooit niet meer dan 50 %, en met dit mengsel het plantgat terug vullen bij het planten. Hoe groter het plantgat, hoe meer Vivimus men nodig heeft, en hoe beter (en langer, in jaren) de plant zal groeien. Jaarlijks in de winterperiode de grond rond elke plant nog eens met een laagje Vivimus van 1 cm dikte bedekken, is goed om het humusgehalte en zuurtegraad op peil te houden.

Specificatie
Grondsoort Normale grond
Eindgrootte 2,5 - 15 cm
Standplaats Zon
Bloemkleur (Geen bloem)
Bladkleur Groen
Mooie herfstkleur Nee
Vorm en maat bij levering Prijs per stuk Uw bestelling
zak van 40 liter 7,15€

Tags: vivimus, voor, zuurminnende, planten, heide, azalea, rhododendron, dcm